Vanaf 1 januari 2023 stopt de vergoeding voor de hoge dosering vitamine D (5600IE t/m 100.000IE) en vitamine D in combinatie met calcium (Tacal & CalciChew). Dit zijn medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts.

Wat betekent deze verandering?

De hoge dosering vitamine D en de combinatie met calcium wordt niet meer vergoed vanaf 1 januari 2023. De reden is dat de overheid wil besparen op medicijnkosten. Dit betekent niet dat het medicijn niet goed of belangrijk is. Wij vinden het nog steeds belangrijk dat u deze medicijnen blijft gebruiken.

Wat er verandert is dat u deze medicijnen in het vervolg zelf moet betalen. Omdat de dosering vitamine D uit het basispakket wordt gehaald door de overheid, gaan deze kosten ook niet meer van het eigen risico af.

Maakt u gebruik van onze medicijnkluis of worden de medicijnen bij u bezorgd? Teken dan hier een machtiging voor een automatische incasso.

Mocht u verder nog vragen hebben over deze maatregel, kunt u langskomen in onze apotheek, ons een mail sturen (apotheekteam@apotheekkok.nl) of telefonisch contact met ons opnemen.